Pentru toţi iubitorii de artă, cultură și preparate orientale, la Ploiesti va avea loc ”Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc. 

Evenimentul va avea loc pe parcusul a trei zile, intre 22-24 iunie, în Parcarea Griviței, între orele 10 şi 22 şi va aduce în centrul atenţiei atât meşteşugurile, dansurile şi cântecele Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde 40 de standuri cu bunătăţi de toate felurile. Ceaiul şi cafeaua turcească vor fi şi ele sevite la standurile cu produse de gastronomie.

Manifestarea va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta picturii cu henna.

De festival se vor bucura şi cei mici. Special pentru ei vor fi organizate spectacole, concerte şi se vor modela baloane.

Intrarea este liberă.

Mai multe informaţii despre eveniment se pot găsi pe website-ul http://turkfest.ro/ si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/AnatolianFoodFestival/.