Studenții de la UPG Ploiești pregătesc un eveniment de amploare, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Casei de Cultură a Studenților Ploiești și a 70 de ani de la înființarea universității. Aniversarea celor două instituții va fi marcată, în perioada 18 – 20 mai, printr-o serie de manifestări artistice, care includ o paradă pe Bulevardul Castanilor, un flashmob în zona centrală a orașului, precum și o serie de spectacole, totul sub egida „Univercity Festival”.

Astfel, pe 18 mai, de la ora 18.00, la Teatrul Toma Caragiu va avea loc premiera spectacolului „Firfirică”, prezentat de Teatrul Studențesc „MOFT” al Casei de Cultură a Studenților Ploiești; pe 19 mai, de la ora 18.00, la sala C.C.S. Ploiești, va avea loc spectacolul aniversar „Forever Young”.

În schimb, pe 20 mai, în intervalul orar 16:00 – 18:00, pe traseul Bulevardul Castanilor – Palatul Culturii va fi organizată Parada Univercity, la care vor participa membri ai formațiilor artistice ale C.C.S. Ploiești, studenți din facultățile U.P.G. Ploiești, elevi ai colegiilor ploieștene, precum și invitați din instituții de cultură.

De la ora 18.00, timp de 10 minute, pe esplanada din fața Palatului Culturii este anunțat un flashmob.

Evenimentul se va încheia cu o nouă acțiune – „Univercity Show” – la care vor participa membri ai formațiilor artistice ale C.C.S. Ploiești și invitați din instituții de cultură.