Deși planeta noastră nu a fost prea prietenoasă în ultima vreme, oamenii de știință ne dovedesc că se poate și mai rău. Noua descoperire a fost numită de cercetători o planetă extremă, din cauza ploilor cu roci și a oceanelor din lavă topită, scrie travelandleisure.com.

Noua planetă, numită K2-141b, a fost identificată pe marginile sistemului nostru solar. Oamenii de știință au observat condiții meteorologice neobișnuite, precum ploi formate din roci, vânt cu viteze supersonice și oceane din lavă topită. De aceea, cercetătorii consideră că este una dintre cele mai bizare planete descoperite vreodată.

Dincolo de oceanele cu lavă și de precipitațiile stâncoase, aproximativ două treimi din planetă se află într-o lumină a zilei perpetuă. În parte fierbinte a planetei temperaturile ajung la 3000 de grade Celsius din cauza apropierii de steaua sa. Cealaltă parte a planetei stă în întuneric total, la temperaturi sub -200 de grade Celsius.

Cercetătorii își vor continua observațiile atunci când foarte așteptatul telescop spațial James Webb va fi lansat în 2021.