Un grup de experţi în grădinărit din Australia a sugerat, pe Facebook, trei tipuri de plante care pot fi folosite în loc de hârtie igienică, unul dintre produsele care au dispărut rapid de pe rafturile magazinelor în contextul epidemiei COVID-19.

Hills Herbal Collective este un grup de experți în grădinărit din Victoria, Australia, care încearcă să destindă atmosfera tensionată datorată epidemiei de coronavirus, propunând pe Facebook trei alternative prietenoase cu mediul la hârtia igienică.

Sugestia vine în condițiile în care hârtia igienică se află printre produsele care dispar cel mai repede de pe rafturile magazinelor.

Este vorba despre trei plante ale căror frunze pot fi folosite pe post de hârtie igienică: lumânărica, nalba și urechea mielului.

Potrivit experților în grădinărit, lumânărica este „absorbantă, moale, groasă și durabilă”, nalba este „durabilă și moale”, iar urechea mielului este „mătăsoasă și absorbantă”.

„Timpurile disperate cer măsuri disperate.”, este textul care apare alături de colajul cu cele trei plante, relatează Mediafax.