Lady Gaga a scris pe contul său de Twitter despre colaborarea cu rapperul R. Kelly, acuzat de mai multe femei de abuz sexual, arătând că în acel moment, în 2013, trecea printr-o perioadă „întunecată” şi că îi pare rău că „nu s-a gândit mai bine”.

Lady Gaga a anunţat că are intenţia de a retrage piesa pe care a înregistrat-o cu R. Kelly de pe platformele de streaming.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse artistului, Gaga le consideră „oribile” şi spune că furia pe care o arată gestul provocator de a realiza piesa „Do What U Want (With My Body)” are legătură cu faptul că ea însăşi a fost victima unor abuzuri sexuale, o traumă peste care nu trecuse la acel moment.

În serialul documentar „Surviving R. Kelly”, difuzat la televiziunea Lifetime în primele zile ale anului 2019, mai multe tinere l-au acuzat pe rapper de comportament abuziv, relaţii sexuale cu minori şi sclavie sexuală.

La câteva zile după difuzarea serialului documentar, procurorii din statul american Illinois au cerut victimelor să dea declaraţii oficiale în faţa organelor judiciare.

În vârstă de 52 de ani, R. Kelly a lansat 12 albume de studio, vândute în 75 de milioane de copii, şi a fost recompensat, printre altele, cu trei premii Grammy.