Rovaniemi, capitala provinciei Laponia, e grav afectată de pandemie. Populara atracție turistică, supranumită „casa lui Moș Crăciun”, a fost vizitată cu aproape 80% mai puțini turiști. 

Din cauza restricțiilor de călătorie, Rovaniemi nu se mai bucură de succesul cu care se obișnuise. În august, de exemplu, cu 78% mai puțini oameni au vizitat orașul față de anul trecut.

Deși a avut foarte puține cazuri de coronavirus, Finlanda a luat unele dintre cele mai severe măsuri din Europa pentru a evita sosirea străinilor.

Din 5 octombrie, Guvernul finlandez a stabilit că toți cetățenii din Italia, Olanda, Belgia, Spania, Islanda, Austria, Grecia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Polonia, Franța, Suedia, Germania, Slovacia, Slovenia, Elveția, Danemarca, Republica Cehă, Ungaria și Estonia trebuie să rămână în carantină timp de două săptămâni.

De regulă, localitatea din nordul Finlandei este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe pământ. Rovaniemi primește aproape jumătate de milion de turiști anual. Orașul lui Moș Crăciun poate fi vizitat în orice zi a anului.