Se înscrie și Genesis pe lista trupelor care se reunesc anul aceasta. Muzicienii Tony Banks, Phil Collins şi Mike Rutherford au confirmat că vor cânta din nou împreună și o vor face în truneul „Last Domino?”.
Acesta va debuta pe 16 noiembrie la Dublin și va include concerte în Marea Britanie şi Irlanda:
Liverpool, Leeds, Birmingham, Belfast, Manchester, Newcastle, Glasgow şi Londra.
Cei trei muzicieni vor fi însoţiţi de fiul în vârstă de 18 ani al lui Collins, Nicholas, care va cânta la tobe, şi de Daryl Stuermer, la chitară şi bas.
Peter Gabriel, membru fondator al grupului, care a părăsit trupa în 1975, nu va lua parte la reuniune şi nici chitaristul Steve Hackett.
În ultimii 28 de ani, potrivit lui Rutherford, Genesis a susţinut două concerte în Marea Britanie.
Collins a precizat că setlistul pentru acest turneu este încă în lucru. „Sunt piese pe care simţi că trebuie să le cânţi pentru că publicul s-ar simţi înşelat dacă nu ai face-o. Încă stabilim care va fi ordinea”.
Zvonuri privind o reunire a trupei au apărut din iunie anul trecut, după ce Collins şi Rutherford au cântat împreună la Berlin.
Ultima dată muzicienii au fost împreună pe scenă în 2007, pentru a marca a 40-a aniversare.
Genesis a pornit ca o trupă progressive rock în anii 1970 şi, după mai multe schimbări de componenţă, ea şi-a modificat şi sound-ul, devenind una dintre cele mai de succes trupe mainstream ale anilor 1980.