Grecia oferă 150 de euro tinerilor cu vârste între 18 și 25 de ani pentru a se vaccina anti-COVID-19. Stimulentul financiar face parte din eforturile guvernului de la Atena de a crește rata de imunizare a populației înaintea sezonului concediilor, transmite Agerpres

Grecia a traversat destul de bine primul val al epidemiei, dar a fost nevoită să impună un al doilea lockdown în noiembrie pentru a face față creșterii numărului de infectări care au copleșit sistemul sanitar de stat.

Pe fondul scăderii infectărilor, guvernul a pus capăt obligativității măștilor în aer liber săptămâna trecută. De luni, grecii vaccinați cu schema completă pot, de asemenea, să meargă la muncă sau la sălile de sport fără a mai avea nevoie să se autotesteze.

Cu toate acestea, în condițiile unei rate de vaccinare complete de circa 33% din cei 11 milioane de locuitori și ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

Odată cu prima doză de vaccin, (tinerii, n.r.) vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro. Este o datorie către tineri, un cadou din recunoștință, dar și o invitație de revenire la normalitate, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Potrivit guvernului, puțin sub 1.000.000 de tineri greci între 18 și 25 de ani vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, care va putea fi folosit din 15 iulie pentru turism și evenimente culturale. În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Grecia a raportat până acum 420.905 de cazuri de infectare cu coronavirus și 12.664 de decese asociate de la debutul pandemiei.