Românii care vor alege o carte de identitate electronică, vor putea beneficia și de o semnătură digitală. Cetățenii vor putea avea această opțiune din luna august, a anunţat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman.

În acest moment, persoanele care vor să semneze documente în format digital trebuie să achiziționeze un soft special, al cărui preț ajunge și până la 100 de euro.

Cu toate acestea, până la introducerea noilor „buletine cu cip”, statul român nu recunoaște decât semnătura tradițională „de mână”, pe documente în format fizic.

„Din august vom începe să avem documente de identitate electronice. Dimensiunile vor fi comparabile cu cele ale unui card bancar. Acest instrument va conţine, pe lângă identitatea digitală, un spaţiu digital în care fiecare persoană va putea stoca «semnătura digitală». Statul român trebuie să asigure fiecărui cetăţean dreptul de a semna electronic, asumându-şi costurile acestui instrument. Romania, go digital!”, a scris ieri, pe Facebook, ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman.