Festivalurile încep pregătirile pentru edițiile din 2021. Organizatorii, printre care Untold și Neversea, au anunțat că vor fi sprijiniți de Guvern.

Ambele părți s-au întâlnit și au stabilit un plan de măsuri ce va fi implementat în lunile următoare.

Reprezentanții Guvernului au promis că vor crea o schemă de ajutor de stat pentru marile evenimente și festivaluri, luând modelul majorității statelor membre UE.

„Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari. Guvernul va sprijini printr-o schemă de ajutor de stat această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România vom pregăti normele sanitare pentru a se putea organiza astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României. Doar printr-un dialog permanent cu specialiștii din acest domeniu vom putea identifica și pune în aplicare cele mai bune măsuri pentru reluarea activităților în siguranță”, a declarat Raluca Turcanu, vicepremierul Guvernului, conform unui comunicat transmis MEDIAFAX de către organizatorii Untold și Neversea.

Reprezentanții celor mai importante evenimente din România, reuniți în Asociația Română a Organizatorilor de Concerte (AROC), au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului României pentru a începe pregătirea planului de măsuri ce vor fi luate în vederea reluării evenimentelor, în condiții de maximă siguranță, în anul 2021. În perioada următoare se vor organiza grupuri de lucru între cele două părți.