Un pescar din Thailanda a găsit 30 de kilograme de vărsături de balenă pe plaja Niyom. Substanța are o mare valoare de piață pentru industria parfumurilor.

Este de culoare chihlimbar, datorită acestei comori îmi voi schimba viața, a spus fericit thailandezul despre imensul bloc gri care plutea la marginea apei.

Cunoscută și sub numele de „chihlimbar” sau „aur plutitor”, voma de balenă este folosită în industria parfumurilor datorită capacității de a fixa o aromă și a o face să dureze mai mult. Substanța poate fi vândută cu până la 50.000 de euro pe kilogram! Valoarea sa mare e dată de faptul că nu este ușor de găsit.

Niciunul dintre săteni nu a mai văzut sau atins vreodată chihlimbar și toată lumea a fost fericită. Intenționez să îl vând, pentru că am primit deja un certificat care să demonstreze că este real și dacă pot obține un preț bun, mă voi retrage din slujba mea și voi organiza o petrecere pentru toată lumea, a povestit pescarul.

Vărsăturile de balenă sunt o secreție biliară produsă în mod natural pentru a proteja membranele mucoase intestinale de rămășițele moluștelor ingerate.

În februarie, 35 de pescari din Yemen au găsit și ei vărsături de balenă. Valoarea comorii lor a fost de peste 1,1 milioane de lire sterline!