section-icon.png

Cod deontologic

Ploiesti Import Export  SRL detine licenta pentru Radio Prahova,  post de radio particular cu acoperire locala.

Programele Radio Prahova, buletine de știri si  emisiuni, urmăresc să reflecte adevărul și să trateze ascultătorii cu respect.

Drept urmare, imparțialitatea şi acuratețea devin primele noastre obiective.

IMPARȚIALITATEA
Toate programele trebuie să reflecte diversitatea culturala si religioasa,  informarea,i educarea si divertismentul  cu respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Postul nostru de radio e liber să ia în discuție orice temă de interes public și să o abordeze din mai multe puncte de vedere.

Temele controversate impun o abordare echilibrată și corectă, indiferent de tipul programului în care ele apar.

Realizatorii de programe ori colaboratorii  Radio Prahova  pot alege să-și exprime părerile, dar ele trebuie sustinute cu dovezi  si să fie evidențiate ca atare.


ACURATEȚEA
Toate programele Radio Prahova  se bazează pe corectitudine, transparență și onestitate. Așteptările realizatorilor, ale colaboratorilor și ale publicului sunt importante în egală măsură. Invitatii vor fi tratati nediscriminatoriu, corect și cu respect.Se va asigura o separare clara a opiniilor de  fapte.

Natura și durata programelor pentru care se solicită achitarea unor contribuții vor fi clare, insotite intotdeauna de documente conform legilor in vigoare.

Redactorii  Radio Prahova  nu vor folosi și nu vor permite invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta. Orice referire peiorativa la adresa persoanelor in varsta sau cu dizabilitati, precum si punerea acestora in situatii ridicole sunt  interzise.

Toate programele Radio Prahova   respecta diversitatea și  evita stereotipurile la adresa grupurilor sociale. Respectă, de asemenea, dreptul la viața privată și normele conviețuirii civilizate. Ascultătorii trebuie să știe că temele abordate sunt alese strict din rațiuni editoriale, și nu în urma unor presiuni.
Oricine are dreptul să respingă participarea la o emisiune, caz în care, producătorul și prezentatorul emisiunii sunt obligați să informeze ascultătorii în legătură cu opiniile persoanei contactate asupra temei aflate în dezbatere.In situatia in care persoana respectiva refuza sa prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactata, realizatorul emisiunii va preciza acest fapt.